Alce Nero BIO Paradajkové pyré (dreň) Polpa s bazalkou, 500 g

Kód: PO812
💚 BIO 🌱 Vegan
Značka: Alce nero
€3,78 €3,15 bez DPH
Skladom (>3 ks)
Môžeme doručiť do:
18.9.2024
Možnosti doručenia

Bio paradajkové pyré s bazalkou Alce Nero, vyrobené len z najlepších paradajok vypestovaných v Taliansku. Paradajky sa zbierajú v júli, auguste a septembri a spracúvajú sa tak, aby sa zachovala ich chuť, vôňa a výživové vlastnosti. Paradajky sa umyjú, vyberú, olúpajú a nakrájajú na kocky, pridá sa bazalka a paradajkový pretlak a výrobok sa zahreje na vysokú teplotu. Potom sa plní do fliaš a pasterizuje, aby sa zabezpečila jeho dlhodobá stabilita. Toto organické pyré od spoločnosti Alce Nero je úplne bez prísad, konzervačných látok a éčok.

Detailné informácie

Podrobný popis

Alce Nero BIO Paradajkové pyré (dreň) Polpa s bazalkou, 500 g

Bio paradajkové pyré s bazalkou Alce Nero, vyrobené len z najlepších paradajok vypestovaných v Taliansku. Paradajky sa zbierajú v júli, auguste a septembri a spracúvajú sa tak, aby sa zachovala ich chuť, vôňa a výživové vlastnosti. Paradajky sa umyjú, vyberú, olúpajú a nakrájajú na kocky, pridá sa bazalka a paradajkový pretlak a výrobok sa zahreje na vysokú teplotu. Potom sa plní do fliaš a pasterizuje, aby sa zabezpečila jeho dlhodobá stabilita. Toto organické pyré od spoločnosti Alce Nero je úplne bez prísad, konzervačných látok a éčok.

Priemerná hodnota Brix (merná jednotka vyjadrujúca stupeň sladkosti) tohto výrobku je 7 až 8.

Druhy paradajkových omáčok
Polpa Passata Concentrato Pelati
Najemno nakrájané paradajky Paradajkové pyré Paradajková pasta, pretlak Lúpané paradajky
Bohatá textúra Zamatová textúra Mäkká textúra pripomínajúca pastu Pevná a dužinatá štruktúra
Svieža chuť Sladká chuť Bohatá chuť Jemná chuť
Ideálne na dlhé varenie Ideálne na krátke varenie Ideálne na krátke varenie Ideálne na dlhé varenie

Paradajková passata je hladké paradajkové pyré passata. Vyrába sa tak, že sa zo zrelých paradajok odstráni šupka a semená a potom sa uvaria do hustej, hladkej konzistencie. Paradajková passata má sladkú, koncentrovanú paradajkovú chuť a často sa používa ako základ omáčok, polievok a dusených pokrmov.

Polpa je ďalší druh paradajkového pretlaku, ale v porovnaní s passatou má o niečo hrubšiu štruktúru. Vyrába sa rozdrvením a pretlačením paradajok, pričom v zmesi zostávajú malé kúsky paradajkovej dužiny a semienok. Polpa má hrubšiu konzistenciu a často sa používa v jedlách, v ktorých sa vyžaduje rustikálnejšia štruktúra, ako sú omáčky na cestoviny, ragú a polevy na pizzu.

Paradajkový koncentrát, známy aj ako paradajkový pretlak, je vysoko koncentrovaný paradajkový výrobok. Vyrába sa dlhým varením paradajok, pri ktorom sa odstráni väčšina obsahu vody a vznikne hustá, sýtočervená pasta. Paradajkový koncentrát má intenzívnu paradajkovú chuť a používa sa v malých množstvách na dodanie bohatosti a hĺbky omáčkam, duseným jedlám a iným pokrmom. 

Paradajky Pelati, nazývané aj lúpané paradajky, sú celé lúpané paradajky konzervované alebo konzervované v prírodnej šťave. Tieto paradajky sa zbierajú v čase najväčšej zrelosti, lúpajú sa a konzervujú, aby sa zachoval ich tvar a čerstvosť. Paradajky Pelati sa často používajú ako základ omáčok, polievok a dusených pokrmov, pri ktorých sa vyžaduje hrubá konzistencia. Pred použitím sa dajú ľahko rozdrviť alebo nakrájať.

Bio certifikátZloženie: Bio Nakrájané paradajky (95 %), Bio paradajkový pretlak (3,5 %), Bio bazalka (1 %), soľ.

Obsah balenia: 500 g

Skladovanie: Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 3-4 dní.

Bio certifikát: CZ-BIO-002

Miesto výroby: Cervese 364, Cesena, Taliansko

Nutričné hodnoty  na 100 g výrobku:
Energia 126 kJ / 30 kcal
Tuky 0,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4,9 g
z toho cukry 4,6 g
Vláknina 1,3 g
Bielkoviny 1,6 g
Soľ 0,5 g

Postup výroby:

Oblasť: Bio paradajkové pyré Alce Nero sa vyrába z paradajok vypestovaných v regióne Emilia Romagna.

Kultivácia: V súlade s predpismi ekologického poľnohospodárstva sa nepoužívajú žiadne syntetické chemikálie a používajú sa len organické hnojivá.

Príprava: Paradajky sa spracúvajú tak, aby sa zachovala ich chuť, vôňa a výživové vlastnosti. Po umytí sa šupka odstráni pomocou pary a až potom sa paradajky nakrájajú na kocky. Po pridaní paradajkového koncentrátu sa dužina plní do fliaš a pasterizuje, aby sa zabezpečila dlhodobá stabilita a dokonalá konzervácia. Obsah cukru sa kontroluje v každej fáze. Priemerná hodnota Brix (merná jednotka vyjadrujúca stupeň sladkosti) tohto výrobku sa pohybuje medzi 7 a 8.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Omáčky
Hmotnosť: 0.8 kg
BIO: CZ-BIO-002

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

alce nero logoAlce Nero je značka ekologických poľnohospodárov a spracovateľov, ktorá funguje od roku 1978. Združuje viac ako 1 000 poľnohospodárov v Taliansku a viac ako 10 000 malých rodinných fariem v Strednej a Južnej Amerike. Zameriavajú sa na produkciu a výrobu chutných BIO potravín, pričom rešpektujú pôdu a jej úrodnosť. Uprednostňujú ekologické poľnohospodárstvo, využívajú najnovšie agronomické techniky a vyhýbajú sa syntetickým chemikáliám.

Ich výrobky majú krátky a jednoduchý zoznam zložiek a sú bez konzervačných látok a prísad. Alce Nero ponúka široký sortiment potravín každodennej spotreby vrátane cestovín, ryže, paradajkových výrobkov, zeleniny, strukovín, sušienok, džúsov, konzerv, medu, zeleninových nápojov, detskej výživy, čerstvých produktov, mrazených výrobkov, zmrzliny a ekologických výrobkov Fairtrade pochádzajúcich z Latinskej Ameriky.

Od svojho založenia je spoločnosť Alce Nero priekopníkom na trhu s biopotravinami a podporuje zodpovedné a udržateľné poľnohospodárske postupy. V spolupráci s poľnohospodármi, ktorí sú hnacou silou jej poslania, pokračuje v inováciách a rozširovaní ekologického poľnohospodárstva v Taliansku.

Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Taliansko