Alce Nero Tagliatelle BIO (hniezda), 250 g
Kód: PN724Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Alce Nero Tagliatelle BIO (hniezda), 250 g
Cestoviny Alce Nero Tagliatelle sa vyrábajú výlučne z organickej tvrdej (durum) pšenice pestovanej v Taliansku. V prísnom výrobnom procese sa používa pramenitá voda z Trentinských Álp, aby sa vytvorili cestoviny, ktoré sa nikdy nerozvaria. Vďaka svojej šírke a pórovitosti zaručujú tagliatelle z tvrdej pšenice Alce Nero vynikajúcu chuť a sú vhodné na podávanie so zeleninovými alebo mäsovými omáčkami k tradičnejším jedlám.
Spôsob prípravy: Na 100 g cestovín - vložte do 1,5 l vriacej vody a pridajte 15 g soli. Doba varenia "al dente": 8 min.
Zloženie: Bio semolina z tvrdej pšenice, voda.
Nutričné hodnoty | na 100 g výrobku: |
Energia | 1478 kJ / 352 kcal |
Tuky | 1,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 73 g |
z toho cukry | 3,1 g |
Vláknina | 2,9 g |
Bielkoviny | 11 g |
Soľ | 0 g |
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať: iné obilniny obsahujúce lepok, sóju, horčicu.
Obsah balení: 250 g
Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste mimo dosahu slnečného svetla.
Právny názov: Cestoviny z bio tvrdej pšenice semoliny
Bio certifikát: CZ-BIO-002
Krajina pestovanie pšenice: Taliansko
Krajina mletia: Taliansko
Miesto výroby: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Taliansko
Postup výroby:
Oblasť: Pestovatelia pšenice Alce Nero pestujú túto tvrdú pšenicu už dlhé roky najmä v provinciách Foggia a Bari.
Kultivácia: Cestoviny z tvrdej pšenice Alce Nero začínajú svoju cestu na jeseň, keď sa pšenica zasiala. Po zasiatí musí pšenica dozrievať na slnku najmenej šesť mesiacov a je pripravená na zber, keď má klas intenzívnu zlatistú farbu.
Príprava: celý zber je monitorovaný a kontrolovaný vďaka koordinácii partnera spoločnosti Alce nero, spoločnosti Mediterre.bio. Následne ho spracúva spoločnosť Molino De Vita, ďalší partner značky. V zelenej oblasti, mimo hlavných komunikačných kanálov, mlyn premieňa zrno na semolinu pomocou modernej technológie a nízkootáčkových mlecích valcov, ktoré čo najviac zachovávajú vlastnosti zrna. Nakoniec sa semolina prevezie do Trentina, kde sa pramenitá voda z Álp stretáva so zručnosťou výrobcov cestovín Felicetti, ďalších partnerov Alce Nero, a dáva život cestovinám, ktoré sú 100 % talianske, ekologické a zaručené skupinou Alce Nero.
Dodatočné parametre
Kategória: | Cestoviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.292 kg |
BIO: | CZ-BIO-002 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Alce Nero je značka ekologických poľnohospodárov a spracovateľov, ktorá funguje od roku 1978. Združuje viac ako 1 000 poľnohospodárov v Taliansku a viac ako 10 000 malých rodinných fariem v Strednej a Južnej Amerike. Zameriavajú sa na produkciu a výrobu chutných BIO potravín, pričom rešpektujú pôdu a jej úrodnosť. Uprednostňujú ekologické poľnohospodárstvo, využívajú najnovšie agronomické techniky a vyhýbajú sa syntetickým chemikáliám.
Ich výrobky majú krátky a jednoduchý zoznam zložiek a sú bez konzervačných látok a prísad. Alce Nero ponúka široký sortiment potravín každodennej spotreby vrátane cestovín, ryže, paradajkových výrobkov, zeleniny, strukovín, sušienok, džúsov, konzerv, medu, zeleninových nápojov, detskej výživy, čerstvých produktov, mrazených výrobkov, zmrzliny a ekologických výrobkov Fairtrade pochádzajúcich z Latinskej Ameriky.
Od svojho založenia je spoločnosť Alce Nero priekopníkom na trhu s biopotravinami a podporuje zodpovedné a udržateľné poľnohospodárske postupy. V spolupráci s poľnohospodármi, ktorí sú hnacou silou jej poslania, pokračuje v inováciách a rozširovaní ekologického poľnohospodárstva v Taliansku.
Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Taliansko