Pre maximálne sústredenie a učenie zvoľte Natios Mind Focus!

V dnešnom svete plnom neustálych podnetov a nárokov na našu pozornosť je schopnosť sústredenia kľúčová. Pokiaľ sa chystáte na náročnú skúšku, chcete zvýšiť svoju kreativitu a zlepšiť kognitívne schopnosti pre lepší pracovný výkon, alebo túžite po lepšej pamäti, máme pre vás riešenie. NATIOS Mind Focus je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí chcú podporiť svoje mozgové funkcie a nervovú sústavu.

Tento doplnok stravy obsahuje kombináciu aminokyselín, bylín a ďalších kľúčových zložiek. So šiestimi bylinnými extraktmi a štyrmi ďalšími účinnými látkami, ktoré sú preukázateľne prínosné pre pamäť, koncentráciu a sústredenie, poskytuje vášmu mozgu všetko potrebné pre maximálny výkon. Pripojte sa k nám a zistite, ako vám Mind Focus môže pomôcť zvládať nároky každodenného života s ľahkosťou a jasnou mysľou.

Prečo je NATIOS Mind Focus tou správnou voľbou?

I. Kľúč k úspechu v práci

V pracovnom prostredí je úspech často definovaný našou schopnosťou udržať koncentráciu, efektívne riešiť problémy a kreatívne pristupovať k úlohám. Mind Focus je navrhnutý tak, aby vám pomohol dosiahnuť tieto ciele a maximalizoval váš pracovný potenciál.

Vďaka starostlivo vybraným zložkám tento doplnok stravy podporuje vašu sústredenosť a koncentráciu, čo vám umožňuje zostať produktívnymi aj pri najnáročnejších úlohách. Okrem toho podporuje kreativitu a pomáha znižovať stres a únavu spojenú s pracovným stresom. S Mind Focusom môžete tiež očakávať zlepšenie pamäte a učenia, čo je kľúčové pre váš profesijný rozvoj.

II. Podpora pre študentov

Štúdium môže byť veľmi náročné a stresujúce. Požiadavky na sústredenie, schopnosť zapamätať si veľké množstvo informácií a zvládanie stresu pri skúškach sú len niektoré z výziev, ktorým študenti čelia. Mind Focus vyhovuje všetkým týmto potrebám a pomáha študentom dosiahnuť ich akademické ciele.

Tento doplnok stravy podporuje pamäť a uľahčuje zapamätanie dôležitých informácií. Ďalej zvyšuje vaše schopnosti logického myslenia, riešenie problémov a rýchleho učenia nových konceptov. Regulácia hladiny stresu vám pomáha lepšie zvládať stresové situácie spojené so štúdiom a prispieva k celkovej duševnej pohode. Zároveň udržuje vašu energiu na stabilnej úrovni po celý deň a umožňuje vám byť aktívny a plní energie bez toho, aby ste museli siahnuť po nezdravých energetických nápojoch.

Pro maximální soustředění a učení zvolte Natios Mind Focus!

III. Tajná zbraň pre hráčov

Hranie hier je obľúbenou formou zábavy, ale tiež môže byť náročné a vyžaduje vysokú úroveň sústredenia, rýchlu reakciu a strategické myslenie. Mind Focus bol vyvinutý s cieľom podporiť vás pri dosahovaní vašich herných cieľov a maximalizovať váš herný výkon.

Jeho zložky podporujú vaše mozkomotorické schopnosti a zvyšujú vašu schopnosť udržať sústredenie počas intenzívnych herných seáns. Ďalej posilňuje kognitívne funkcie mozgu, čo vám umožňuje lepšie plánovať stratégie a dosahovať víťazstvo. Navyše vám pomôže zvýšiť rýchlosť reakcie a herný výkon, a tým aj konkurovať v hre na vyššej úrovni. A nakoniec udržuje vašu energiu na stabilnej úrovni, aby ste mohli hrať dlhšie a s maximálnym výkonom.

IV. Maximálny výkon v každej oblasti

Mind Focus je revolučný doplnok stravy, ktorý vám pomôže dosiahnuť maximálny výkon vo všetkých aspektoch vášho života. Okrem už spomínaných oblastí je Mind Focus ideálny pre každého, kto túži po lepších mozgových funkciách a zlepšení pamäti.

Na každodenné použitie je Mind Focus ideálnou voľbou pre rodičov, ktorí sa starajú o rodinu, rovnako ako pre jednotlivcov usilujúcich sa o maximalizáciu svojho potenciálu v bežných aktivitách. Športovci, od profesionálnych atlétov po rekreačných nadšencov, ocenia Mind Focus nielen pre jeho schopnosť posilňovať fyzický výkon, ale aj pre jeho schopnosť zlepšiť mentálnu odolnosť a sústredenie. Pre seniorov, ktorí sa snažia udržať mentálnu aktivitu a zlepšiť svoju pamäť a kognitívne funkcie, môže byť Mind Focus cenným nástrojom na zachovanie mentálnej sviežosti a vitality v každodennom živote. Jeho schopnosť zlepšiť mozgovú funkciu a pamäť je pre každého, kto si praje dosiahnuť optimálny výkon, nepostrádateľná.

6 vedecky overených extraktov byliniek

I. Panax Ginseng (Ženšen pravý)

Ženšen je obľúbený bylinný doplnok, preslávený tým, že zvyšuje energiu. Navyše, výskum naznačuje, že posilňuje kognitívne funkcie, čo ho robí vysoko ceneným pre zlepšenie fyzickej aj duševnej výkonnosti. Medzi rôznymi typmi je ženšen Panax najviac preskúmaný v ľudských štúdiách.

Niekoľko týchto štúdií preukázalo, že suplementácia ženšenom môže zvýšiť fyzickú výkonnosť tak u sedavých jedincov, ako aj u tých, ktorí sú fyzicky aktívni. Poskytuje tiež účinky proti únave a zvyšuje duševnú bdelosť [1]. Dospelí môžu tiež zaznamenať priaznivé účinky nielen na hladinu energie, ale aj na koncentráciu a náladu [2, 3].

Pro maximální soustředění a učení zvolte Natios Mind Focus!

II. Rhodiola Rosea (Rozchodnica ružová)

Rhodiola rosea, po stáročia používaná rastlina v rôznych tradičných liečebných systémoch, zlepšuje pamäť, bdelosť a vytrvalosť [4].

Štúdie na ľuďoch preukázali jeho schopnosť znižovať duševnú únavu, zlepšovať kognitívne funkcie, náladu a zlepšovať fyzickú výkonnosť [5].

Rhodiola rosea by mohla byť obzvlášť prospešná pre jedincov, ktorí čelia syndrómu vyhorenia, ktorý sa vyznačuje chronickým emočným, motivačným a fyzickým vyčerpaním v dôsledku dlhodobého pracovného stresu [6].

V 12 týždňovej štúdii zahŕňajúcej 118 jedincov trpiacich syndrómom vyhorenia, suplementácia 400 mg extraktu z Rhodiola rosea denne výrazne zmiernila pocity vyčerpania a problémy so sústredením v porovnaní s ich pôvodným stavom [7].

 

III. Ginkgo Biloba (Jinan dvojlaločný)

Ginkgo biloba, pôvodom z Číny, sa po stáročia používa ako liek na rôzne zdravotné problémy. Doplnky ginkgo biloby môžu u vybraných jedincov zlepšiť duševný výkon, mozgové funkcie a náladu.

V niektorých štúdiách bolo preukázané, že dlhodobé suplementácia Ginkgo biloba zvyšuje hladiny dopamínu, čo vedie k zlepšeniu kognitívnych funkcií, pamäti a motivácie [8, 9, 10].

V ďalšom laboratórnom výskume sa ukázalo, že extrakt z ginkgo biloby zvýšil sekréciu dopamínu tým, že znížil oxidačný stres [11].

IV. Gotu Kola (Pupečník ázijský)

Gotu kola sa už v tradičnej medicíne využívala pre svoje potenciálne prínosy pre kognitívne funkcie. Boli tiež skúmané jeho pozitívne účinky na bdelosť a náladu.

Počas dvojmesačnej štúdie, ktorá zahŕňala 28 starších dospelých, boli podávané denné dávky extraktu gotu kolesami v rozmedzí od 250 do 750 mg. Výsledky ukázali, že tí, ktorí užívali najvyššiu dávku, zaznamenali zlepšenie pracovnej pamäte, bdelosti a nálady v porovnaní s kontrolnou skupinou [12].

V ďalšom trojmesačnom výskume s 80 staršími dospelými sa zistilo, že prídavok 500 mg a 750 mg extraktu z gotu koly denne výrazne zlepšil silu a fyzickú kondíciu v porovnaní s placebom [13].

Navyše v štúdii zahŕňajúcej 33 jedincov s úzkosťou sa zistilo, že užívanie 1 000 mg extraktu gotu kolesami denne počas 2 mesiacov viedlo k zvýšeniu pozornosti a zníženiu úrovne úzkosti a duševnej únavy v porovnaní s ich pôvodným stavom [14].

Pro maximální soustředění a učení zvolte Natios Mind Focus!

V. Bacopa (Bakopa drobnolistá)

Bacopa monnieri, rastlina prosperujúca vo vlhkých, bažinatých oblastiach po celej južnej Ázii, sa používa v ajurvédskej medicíne na riešenie rôznych zdravotných problémov, ako je úzkosť, nespavosť a problémy súvisiace s pamäťou[15].

Prínosy Bacopy zvyšujúce kognitívne funkcie, sú pripisované jej množstvu triterpenoidných saponínov, označovaných ako bakosidy, ktoré majú neuroprotektívne a kognitívne vlastnosti [16].

Komplexný prehľad deviatich štúdií zahŕňajúcich 518 jedincov odhalil, že denná suplementácia približne 300 mg extraktu Bacopa monnieri výrazne zlepšila mozgové funkcie, najmä pokiaľ ide o rýchlosť spracovania informácií a reakčnú dobu [17].

VI. Čierne korenie

Štúdie odhalili, že čierne korenie zlepšuje funkciu mozgu. Konkrétne sa preukázal ako sľubný pri zmierňovaní príznakov spojených s degeneratívnymi mozgovými poruchami, ako je Alzheimerova a Parkinsonova choroba[18].

Výskumy naznačujú, že extrakt z čierneho korenia môže znižovať tvorbu amyloidných plakov v mozgu. Tieto plaky, husté zhluky škodlivých proteínových fragmentov, sú spájané s Alzheimerovou chorobou [19].

Komplex ďalších štyroch účinných látok

I. Citikolin

Citikolin sa používa ako doplnok stravy na zlepšenie mozgovej činnosti a posilnenie pamäti. Bol tiež skúmaný ako liek na liečbu širokého spektra ochorení, vrátane mŕtvice, demencie, bipolárnej poruchy a depresie.

Rozbor rozsiahlej štúdie z roku 2022, zahŕňajúcej viac ako 800 publikácií o citikoline, preukázal jeho blahodarné účinky na pamäť a pozornosť. Citikolin sa ukázal ako prospešný tak pre zdravé osoby, ako aj pre pacientov s vaskulárnou demenciou [20].

Pro maximální soustředění a učení zvolte Natios Mind Focus!

II. Fosfatidylserin

Fosfatidylserín je typ fosfolipidu nachádzajúci sa v mozgových bunkách, je skúmaný pre jeho úlohu v podpore pamäti a kognitívnych funkcií. Štúdie preukázali, že zdraví ľudia, ktorí užívali doplnky fosfatidylserínu až 400 mg denne, zaznamenali lepšie myslenie a pamäť [21].

III. L-Theanin

L-theanín sa javí ako sľubná podpora pre zlepšenie každodennej výkonnosti, pretože zvyšuje kognitívne schopnosti, pozornosť a znižuje stres. Tiež sa preukázal ako užitočný faktor v ochrane nervového systému vďaka svojim neuroprotektívnym vlastnostiam [22].

IV. N-Acetyl L-Tyrosin

N-acetyl L-tyrozín je modifikovaná forma aminokyseliny L-tyrozínu, ktorá sa v organizme prirodzene vyskytuje. L-tyrozín je nevyhnutná pre tvorbu dôležitých neurotransmiterov, ako je dopamín, noradrenalín a epinefrín, ktoré hrajú kľúčovú úlohu v regulácii nálady, motivácie, koncentrácie a kognitívnych funkcií [23].

Záver

Optimalizujte svoje mozgové funkcie a dosiahnite maximálny výkon s NATIOS Mind Focus vo vašej každodennej rutine. Tento doplnok stravy, vďaka starostlivo vybraným zložkám, podporuje sústredenosť, pamäť a celkový mozgový výkon. Začlenením NATIOS Mind Focus do vášho denného režimu nielen získate konkurenčnú výhodu v práci, štúdiu alebo hrách, ale aj dlhodobé benefity pre vaše duševné zdravie a pohodu.

Zoznam použitej literatúry:

1.M. Sellami et al., „Herbal medicine for sports: a review", J Int Soc Sports Nutr, roč. 15, s. 14, bře. 2018, doi: 10.1186/s12970-018-0218-y.

2. J. L. Reay, A. B. Scholey, a D. O. Kennedy, „Panax ginseng (G115) improves aspects of working memory performance and subjective ratings of calmness in healthy young adults", Hum Psychopharmacol, roč. 25, č. 6, s. 462–471, srp. 2010, doi: 10.1002/hup.1138.

3. H.-G. Kim et al., „Antifatigue Effects of Panax ginseng C.A. Meyer: A Randomised, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial", PLoS One, roč. 8, č. 4, s. e61271, dub. 2013, doi: 10.1371/journal.pone.0061271.

4. S. Ishaque, L. Shamseer, C. Bukutu, a S. Vohra, „Rhodiola rosea for physical and mental fatigue: a systematic review", BMC Complement Altern Med, roč. 12, s. 70, kvě. 2012, doi: 10.1186/1472-6882-12-70.

5. G. Ma et al., „Rhodiola rosea L. Improves Learning and Memory Function: Preclinical Evidence and Possible Mechanisms", Front Pharmacol, roč. 9, s. 1415, pro. 2018, doi: 10.3389/fphar.2018.01415.

6. Y. V. Ovchinnikov, M. V. Palchenkova, a O. V. Kalachev, „[Burnout syndrome: diagnosis, principles of treatment, prophylaxis]", Voen Med Zh, roč. 336, č. 7, s. 17–24, čvc. 2015.

7. S. Kasper a A. Dienel, „Multicenter, open-label, exploratory clinical trial with Rhodiola rosea extract in patients suffering from burnout symptoms", Neuropsychiatr Dis Treat, roč. 13, s. 889–898, bře. 2017, doi: 10.2147/NDT.S120113.

8. K. Blecharz-Klin, A. Piechal, I. Joniec, J. Pyrzanowska, a E. Widy-Tyszkiewicz, „Pharmacological and biochemical effects of Ginkgo biloba extract on learning, memory consolidation and motor activity in old rats", Acta Neurobiol Exp (Wars), roč. 69, č. 2, s. 217–231, 2009, doi: 10.55782/ane-2009-1747.

9. T. Yoshitake, S. Yoshitake, a J. Kehr, „The Ginkgo biloba extract EGb 761® and its main constituent flavonoids and ginkgolides increase extracellular dopamine levels in the rat prefrontal cortex", Br J Pharmacol, roč. 159, č. 3, s. 659–668, úno. 2010, doi: 10.1111/j.1476-5381.2009.00580.x.

10. J. Kehr, S. Yoshitake, S. Ijiri, E. Koch, M. Nöldner, a T. Yoshitake, „Ginkgo biloba leaf extract (EGb 761®) and its specific acylated flavonol constituents increase dopamine and acetylcholine levels in the rat medial prefrontal cortex: possible implications for the cognitive enhancing properties of EGb 761®", Int Psychogeriatr, roč. 24 Suppl 1, s. S25-34, srp. 2012, doi: 10.1017/S1041610212000567

11. C. Ramassamy, B. Naudin, Y. Christen, F. Clostre, a J. Costentin, „Prevention by Ginkgo biloba extract (EGb 761) and trolox C of the decrease in synaptosomal dopamine or serotonin uptake following incubation", Biochem Pharmacol, roč. 44, č. 12, s. 2395–2401, pro. 1992, doi: 10.1016/0006-2952(92)90685-c.

12. J. Wattanathorn et al., „Positive modulation of cognition and mood in the healthy elderly volunteer following the administration of Centella asiatica", J Ethnopharmacol, roč. 116, č. 2, s. 325–332, bře. 2008, doi: 10.1016/j.jep.2007.11.038.

13. L. Mato et al., „Centella asiatica Improves Physical Performance and Health-Related Quality of Life in Healthy Elderly Volunteer", Evid Based Complement Alternat Med, roč. 2011, s. 579467, 2011, doi: 10.1093/ecam/nep177.

14. U. Jana, T. K. Sur, L. N. Maity, P. K. Debnath, a D. Bhattacharyya, „A clinical study on the management of generalized anxiety disorder with Centella asiatica", Nepal Med Coll J, roč. 12, č. 1, s. 8–11, bře. 2010.

15. N. A. Suliman, C. N. Mat Taib, M. A. Mohd Moklas, M. I. Adenan, M. T. Hidayat Baharuldin, a R. Basir, „Establishing Natural Nootropics: Recent Molecular Enhancement Influenced by Natural Nootropic", Evid Based Complement Alternat Med, roč. 2016, s. 4391375, 2016, doi: 10.1155/2016/4391375.

16. S. Aguiar a T. Borowski, „Neuropharmacological Review of the Nootropic Herb Bacopa monnieri", Rejuvenation Res, roč. 16, č. 4, s. 313–326, srp. 2013, doi: 10.1089/rej.2013.1431.

17. C. Kongkeaw, P. Dilokthornsakul, P. Thanarangsarit, N. Limpeanchob, a C. Norman Scholfield, „Meta-analysis of randomized controlled trials on cognitive effects of Bacopa monnieri extract", J Ethnopharmacol, roč. 151, č. 1, s. 528–535, 2014, doi: 10.1016/j.jep.2013.11.008.

18. W. Yang, Y.-H. Chen, H. Liu, a H.-D. Qu, „Neuroprotective effects of piperine on the 1-methyl-4-phenyl-1,2,3,6-tetrahydropyridine-induced Parkinson’s disease mouse model", Int J Mol Med, roč. 36, č. 5, s. 1369–1376, lis. 2015, doi: 10.3892/ijmm.2015.2356.

19. L. Subedee, R. N. Suresh, J. Mk, K. Hl, S. Am, a P. Vh, „Preventive role of Indian black pepper in animal models of Alzheimer’s disease", J Clin Diagn Res, roč. 9, č. 4, s. FF01-04, dub. 2015, doi: 10.7860/JCDR/2015/8953.5767

20. J. J. Secades a P. Gareri, „Citicoline: pharmacological and clinical review, 2022 update", Rev Neurol, roč. 75, č. Supl 5, s. S1–S89, pro. 2022, doi: 10.33588/rn.75S05.2022311.

21. A. G. Parker et al., „The effects of IQPLUS Focus on cognitive function, mood and endocrine response before and following acute exercise", J Int Soc Sports Nutr, roč. 8, s. 16, říj. 2011, doi: 10.1186/1550-2783-8-16.

22. K. Womperski, J. Woźniak, J. Szymonik, S. Szopa, a J. Elias, „Benefits of l-theanine supplementation and its possible role in clinical use – review", Quality in Sport, roč. 16, s. 50537, dub. 2024, doi: 10.12775/QS.2023.16.001.

23. „Behavioral and cognitive effects of tyrosine intake in healthy human adults - PubMed". Viděno: 23. květen 2024. [Online]. Dostupné z: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25797188/